Vrienden Gorsselse Heide staken strijd

 

Auteur: door Martin Vink |   woensdag 01 september 2010 | 06:38

HARFSEN - De stichting Vrienden van de Gorsselse Heide ziet af van verdere bezwaren tegen het parkeren op het weiland naast het motorcrossterrein van de Hamac in Harfsen. "Als we weer met een bezwaar naar de gemeente gaan, wordt het zo'n soap.

Dat willen we voorkomen", zegt vice-voorzitter Herman Roelofs van de stichting.

De Vrienden van de Gorsselse Heide hebben in april de gemeente gevraagd op te treden tegen het parkeren op het weiland. Als bij crosswedstrijden campers en andere motorvoertuigen in de weide staan, leidt dat volgens de stichting tot een extra bedreiging voor de natuur. Zowel in de directe omgeving als voor de Gorsselse Heide.

Volgens de stichting is het parkeren in het weiland niet toegestaan. De Vrienden van de Gorsselse Heide voeren aan dat het gedeelte van de weide in de ecologische hoofdstructuur ligt. Daarnaast is het stuk in het bestemmingsplan aangemerkt als 'agrarisch terrein met visueel-ruimtelijke en/of cultuurhistorische en/of ecologische waarde', aldus de stichting.

De Vrienden van de Gorsselse Heide hebben de gemeente Lochem er ook op gewezen dat voor het gebruik van het weiland voor clubwedstrijden een ontheffing nodig is van het bestemmingsplan. Volgens de stichting heeft de gemeente de procedure daarvoor niet gevolgd voor in ieder geval wedstrijden in mei.

B en W van Lochem geven toe een fout te hebben gemaakt door geen ontheffingsprocedure in gang te zetten. Volgens hen is het parkeren in het weiland nodig. Anders zouden wagens en andere motorvoertuigen langs de zandwegen in de buurt komen te staan. De crossbaan zou dan tijdens een evenement op het Hamac-terrein moeilijk bereikbaar zijn voor de hulpdiensten.

De Hamac heeft volgens B en W intussen een ontheffing van het bestemmingsplan aangevraagd. Vice-voorzitter Roelofs van de Vrienden van de Gorsselse Heide: "Het probleem van milieuvervuiling blijft als geparkeerd mag worden in het weiland. Maar het gebruik van de weide is met die ontheffing in ieder geval geregeld."

Onze geschiedenis

Good food from good sources form our family recipe


Copper Hill has belonged to the Williams since 1826

Nana’s vinyard summers

VVdGH

Het begin

Tekst bij de Builder
Tending guests has always been the business of our family
Mixing tradition with fresh influences and a homey atmosphere

Our promise

We only put our trust in providers who deliver fresh, sustainable and organic products.
Marie Williams, Chef

The lady of the house

Dit is de tekst via Builder
Chef Marie Williams

Make a reservation

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor.
Or call us directly +44 (0)555 555 5555

  • Steunt u ons ook?
  • logo top vvdgh thumb